VästträffeN 20 - Åtgärder för mininerad smittorisk

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 1168
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

VästträffeN 20 - Åtgärder för mininerad smittorisk

Inlägg av AlexanderEhn »

.

Målet med VästträffeN 20 är att vi i N-Modulsverige ska träffas, köra tåg och umgås.

Under rådande pandemitider gör den målsättningen att arrangemanget kommer att göras så anpassat det bara går för att minimera smittorisken.

Jag tror att vi kommer leva med förhöjd smittorisk de kommande åren och självklart kan vi inte klara oss utan N-skaleträffar, så därför behöver vi anpassa träffen. Den alldeles tydliga ambitionen är att ALLA N-rallare ska känna sig bekväma att delta.


Nedan finns de åtgärder som kommer att tas, dessa baseras på Fremo's anpassade regler för modulträffar.
https://www.fremo-net.eu/en/corona-pandemic/

Några av åtgärderna:
 • Modulägaren få själv avgöra om hen vill ha hjälp att montera sina moduler och om den som hjälper ska ha munskydd. Ingen ska känna sig tvingas att hjälpa någon annan att montera moduler, det är helt ok att INTE hjälpa till pga smittorisk.
  -
 • Ansiktsvisir kommer att finnas att tillgå för dem som vill ha det. Utgångspunkten är att all stationspersonal ska ha möjlighet att ha visir för att på så sätt skydda både lokförare och stationspersonal vid samverkan vid stationer.
  -
 • Stor lokal möjliggör luftig planering som gör det möjligt att ha 1,5 meter när två personer passerar varandra. LN-boxar kommer endast ha ett uttag per box. Max ett loconetuttag per 1,5 meter
  -
 • Ett dedikerat bord kommer att finnas med en specifik plats för var och ett körhandtag som ingår i trafikspelet. Innan lokförare lägger körhandtag på avsedd plats skall handtaget desinficeras. Om nästa lokförare vill, ska körhandtaget kunna desinficeras i samband med att körhandtag tas inför nästa tjänst.
  -
 • Om en deltagare med station så vill får stationsägare bemanna stationen hela träffen.
Vid uppstarten av träffen kommer vi samlas och gå igenom förhållningsreglerna. Var och en kommer uppmanas berätta för de andra deltagarna hur den ser på smittorisken och vad den personligen ser som nödvändigt för att kunna delta på träffen. Alla deltagare förutsätts respektera allas behov as fysisk distansering.

Covidregler.png
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.
fs_toni
Inlägg: 733
Blev medlem: 2014-01-16, 12:40

Re: VästträffeN 20 - Åtgärder för mininerad smittorisk

Inlägg av fs_toni »

Tips: på FREMO-träffen i Kolding så desinficerades inte körhandtag och vagnskort/lokkort. Tror själv det blir opraktiskt och svårhanterligt. Speciellt korten byter ju händer flera gånger under ett spel. (Jag är dessutom osäker på hur väl dessa saker tål sprit och rengöringsmedel...?).

Så ett alternativ till detta är handtvätt/desinficering av händer mellan varje uppdrag eller beröring (frekvens upp till den enskilde).
Handsprit kan ju finnas på flera ställen i lokalen.
Och att arrangören håller med ett stort lager engångsplasthandskar. Finns ju att köpa på t ex Jula, Biltema m fl.
Då kan den enskilde välja efter egen nivå hur ofta man vill tvätta händer - eller om man har plasthandskar hela tiden.

(På träffen i Kolding noterade jag att i stort sett alla valde att hantera detta "som vanligt" och istället tvättade händer mellan/efter spel och i pauser.)
Skriv svar

Återgå till "VästträffeN 20 (N-Skala Väst/Alexander Ehn är arrangör)"