Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Byggen och tips kring bygge av lok och vagnar. Målning, vädring och dekaler. Underhåll och felsökning av lok.
BoA
Inlägg: 78
Blev medlem: 2017-10-20, 17:55

Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av BoA »

Jag har ersatt den analoga pluggen i ett Fleischmann 736501 med en DH10C-1och där vänt den rödmarkerade anslutningen från flatkabeln mot motor.
Loket rör sig helt rätt åt det ena hållet men åt andra hållet kör det med konstant fart oberoende av vredets inställning på en UT4. Vid 0 och max på vredet står loket still.
Någon som vet hur jag skall finna och lösa detta problemet?
/Bosse
Medlem i ModulSyd och Fremo

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 935
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

Re: Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av AlexanderEhn »

Låter som att dekodern sitter på fel håll. Men röd färg på flatkabeln mot motorn är rätt, som jag minns det.

Är det en helt ny dekoder?
Mitt nästa steg hade vart att testa dekodern i en dekodertestbänk.

Har du inte någon, så testa att sätta dekodern i ett lok som du vet fungerar. Och kanske testa den 736501 med en annan dekoder?
Senast redigerad av 1 AlexanderEhn, redigerad totalt 2021 gånger.
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 935
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

Re: Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av AlexanderEhn »

Kollade på två av mina lok.

Ordningen från ”1’a” eller motorn ska vara Orange, grå, röd, svart, gul, vit.

Men med flatkabeln är det ju svårt att veta vilken som är vilken.
00766A2F-FD23-48E5-9455-3F35464990C8.jpeg
7AE61533-7200-4ACF-A9AA-53F0B8599B51.jpeg
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 935
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

Re: Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av AlexanderEhn »

Hittade förresten instruktionsboken.

Om du jämför kretskortet på bilden så ska alltså sidan med komponenter på vara IN MOT loket.

M1 är orange, M2 är grå.


5B946631-90FA-4D0D-A2E4-930371AFD141.jpeg
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.

BoA
Inlägg: 78
Blev medlem: 2017-10-20, 17:55

Re: Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av BoA »

Kortet är helt nytt men det kan ju naturligtvis vara fel på det.

Kortet sitter med komponenterna in mot chassiet.

Med tanke på att strömupptagningen fungera och att växlingen av belysningen även den fungerar så bör det ju säkerställa att flatkabeln är vänd rätt.
Kopplingen till motorn ligger på M1 o M2 och där jag förstår att den röda på flatkabeln är M1 motsvarande orange på kabelansluten dekoder.
Eftersom loket går helt rätt åt ena hållet så bör anslutningen för M1 o M2 vara ok.

Kvarstår då att det kanske är fel på kortet eller att det är fel inställningar någonstans.

Ingen testbänk för dekoder och inget lok som jag kan testa på, har en DH10C med kabel så det får bli en test med det kortet på loket lite på lösen vid sidan om.

Tack för input Alexander!
/Bosse
Medlem i ModulSyd och Fremo

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 935
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

Re: Analog plugg mot DH10C-1 i 736501

Inlägg av AlexanderEhn »

Har du kollat om du har kortis på den motorpol som är aktiv när det går med konstant fart?
Det kan vara så att beteendet är en säkerhetsåtgärd i dekodern.
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.

Skriv svar

Återgå till "Lok och vagnar"