Turebergs Station

Moduler byggda efter MMM-H0-3R-standarden
Tompa
Inlägg: 1711
Blev medlem: 2013-09-06, 12:06
Ort: Stockholm

Re: Turebergs Station

Inlägg av Tompa »

Jag ska nog erkänna jag inte målat alla mina gavlar mer än lite "runt hörnen". Dom jag har måla gavlar på har jag tagit väldigt utspädd färg och mer eller mindre torrbortat in i träet med en tvättsvamp. Det ger ju inte lika fin lyster som modulsargen men tar bort plywood känslan om gavel skulle bli synlig.

Användarvisningsbild
Simon Johannesson
Inlägg: 38
Blev medlem: 2020-01-27, 12:58
Ort: Sollentuna
Kontakt:

Re: Turebergs Station

Inlägg av Simon Johannesson »

Javisst grabbar, jag tillhör också dem som hellre satsar på bra färg och jag lydde såklart rådet att köpa Nordsjö Professional Snickeri. Den kommer inte att klibba kan jag lova. Jag lyckades t.ex. få en fläck på mina shorts som aldrig kommer att gå bort och ytan är hård som laminat redan. Men vi får se....
Vänliga hälsningar,
Simon

Användarvisningsbild
AlexanderEhn
Inlägg: 833
Blev medlem: 2017-07-11, 23:47
Kontakt:

Re: Turebergs Station

Inlägg av AlexanderEhn »

Haha!

Förlåt att jag garvar, men ser situationen tydligt framför mig! :lol:
Pågående byggprojekt just nu:
"Kombihamnen", blir ingen hamn, men väl en kombiterminal i N-skala med svensk förebild Byggtråd här!
"Glassfabriken" blir en industrimodul med genomgående linje, N-Re.

Användarvisningsbild
Simon Johannesson
Inlägg: 38
Blev medlem: 2020-01-27, 12:58
Ort: Sollentuna
Kontakt:

Re: Turebergs Station

Inlägg av Simon Johannesson »

Det är oroväckande lugnt på detta forum, min nybörjartråd har har legat överst här sedan 25/8.
Jag vet att det skrivs och uppdateras flitigt i några andra trådar från och till, men det känns lite som om viruseländet har lagt sordin på modulbyggarstämningen på sina håll. Men jag gissar att en och annan modulkamrat filar och justerar med hög frenesi på sina moduler i isoleringens och karantänens enslighet utan att för den delen känna något behov av att redovisa allt i offentligheten.

Jag tillhör dem som gärna delar med mig av byggandet, men uppehållet på nästan tre månader har berott på ett förmaksflimmer, som nu är behandlat och förhoppningsvis väck. Ovanpå det en veckas strul med svårstoppat näsblod p.g.a. den blodförtunnande medicinen man måste ta. Det är också behandlat nu och äntligen kan jag fokusera på annat i vardagen. Turebergs Station t.ex. :P

Så nu har jag äntligen införskaffat virke, måttat, sågat, limmat, borrat, skruvat och tvingat...svurit ett par gånger och klappat mig på axeln ett par gånger. Det börjar i alla fall likna något.
Spårplan uppdaterad.jpg
Spårplanen var ju inte så svår att få till, problemet var ju att Turebergs Station inte är byggd efter MMM-normen och då krävs en konverterings/skarvmodul som löper från bakre spår vid stationen till ett främre spår på nästkommande modul. På den ursprungliga skissen var tanken att modulsargen skulle ha en snygg vinkling i framkant för att dölja modulgaveln. Jag skrotade det, gör modulen helt rektangulär och tar smällen med att gaveln till vänster blir delvis "frilagd". Med facit i hand så tror jag att det är rätt beslut. Det är svårt nog att få till räta vinklar.
20201114_113251.jpg
Testade att lägga ut räls och växlar enligt spårplanen, mest för att mäta och se att jag tänkt rätt med måtten.
Provkörde inget nu, det får vänta tills jag skall dra el och fästa allt. Längtar....
20201116_210443 (2).jpg
Mitt regelverk är aningen okonventionellt, men det funkar perfekt än så länge, vi får se om någon här ser ett framtida problem, säg till i så fall innan jag bygger in allt.
Vänliga hälsningar,
Simon

MickeWestberg
Inlägg: 1429
Blev medlem: 2015-04-15, 23:28
Ort: Stockholm

Re: Turebergs Station

Inlägg av MickeWestberg »

Snyggt bygge, jag håller med att det är oroväckande lugn aktivitet. Nu om nånsin så är hobbyutövning en viktig del för hjärnan i dessa coronatider. Det är bra att kunna fokusera på nått kreativt och roligt mellan alla dystra nyhetsuppdateringar. Själv underhåller jag hemmabanan samt har upptagit ett gammalt projekt som det snart kommer en tråd om. Keep up the good work.
Har motvilligt abdikerat till brunloksfolket

Elmis
Inlägg: 606
Blev medlem: 2016-09-19, 21:48
Ort: Stockholm

Re: Turebergs Station

Inlägg av Elmis »

Lugnt på forumet, men får känslan av ökad aktivitet hemma hos hobbyister.
Elmis

Skriv svar

Återgå till "MMM-H0-3R - moduler"