AmN hjärta N-RE = Sant

N-skale-moduler enligt Fremo:s N-RE-standard enligt europeisk förebild

Moderator: AndersB

Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1221
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

AmN hjärta N-RE = Sant

#1 Inlägg av RobertKlarén » 2017-02-27, 19:24

Kära N-RE:are

Det händer att moduler med Pecoräls deltar i våra AmN körningar; John Lejonhuvud är frekvent aktör med Lillehamn och senast i Värnamo ingick några linjemoduler i banan. Dessutom har jag ett magasin, eller staging yard som vi säger, byggd med Peco just för att vara möjlig att ta med på N-RE träffar, tyvärr bara en så här långt.

Det skulle vara kul om ni modelljärnvägsvänner tog med några moduler och körde vid en eller annan AmN-träff. Det går ju tyvärr inte att köra rullande med de högre flänsarna men era Svenska moduler kan få flytta till ex.vis Minnesota, svenskbygden, där t.ex. Åhus med enkelhet kan ges namnet "Riverhouse, Båstad får heta....ja någonting amerikanskt och så vidare"

Fraktsedlarna (Waybills) vi använder skiljer sig en del från N-RE men om ni bara meddelar vilka lastplatser som finns och vad dessa behöver/levererar så kan vi vara behjälpliga med skapandet av dessa. Inga stationsförmän behövs, utom vid de största rangerbangårdarna. Vi kör utan snabbklocka och telefonsystem. Ibland har vi dispatcher (trafikledare) vilken kommunicerar med lokförarna via radio men för det mesta kör vi med körlista (Call Board) och ögonkontakt. Det som är roligast med AmN-trafik är att vi rangerar mycket, varje godståg har ett inslag av rangering, för lokaltågen är det mycket och ibland riktigt komplicerat, speciellt när caboose (manskapsvagnen) alltid måste vara sist i tåget. Även persontågen har inslag av rangering; sovvagnar ska ställa av för vidare transport med annat tåg, expressgodsvagnar ska in på stickspår etc. Vi kör oftast med dubbelbemanning vilket ger resonemang och gemensam problemlösning.

Det finns ett par träffar som kanske skulle passa; dels den nyss övervarade Värnamoträffen som alltid går över Trettonhelgen och Timmeleträffen (strax norr om Ulricehamn) som avhålls i September, det är just denna senare som är aktuell just nu.

Timmele, några kilometer norr om Ulricehamn kommer att avhållas 8-10 September. Vi har en gymnastiksal till förfogande och får där samsas om utrymmet med H0-RE. Övernattning kan ske i lokalen men det finns också logi i Ulricehamn.

För vidare information se under "kommande träffar"


Jag är övertygad om att det skulle vara både intressant och kul för alla parter, dessutom enande. Så vad säger ni, är det värt ett försök?


Med de bästa av av avsikter
Robert K
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

Daniel Rydell
Inlägg: 256
Blev medlem: 2015-08-30, 21:47

Re: AmN hjärta N-RE = Sant

#2 Inlägg av Daniel Rydell » 2017-02-27, 19:41

Bra initiativ Robert. Några i n-skala Väst (nyligen fastslaget namn för "Göteborgsgruppen") här på forumet men jag skickar det vidare till vår epostlista så alla ser det.

Skriv svar

Återgå till "N-RE"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst