Fel på Zephyr efter TM14

Boostrar, dekodrar, signaler, m.m. Montering av dekodrar i lok. Datorprogram och programmering.
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1206
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

Fel på Zephyr efter TM14

#1 Inlägg av RobertKlarén » 2014-09-23, 20:52

Hej

Min Zephyr slutade att fungera under Timmeledagarna. Jag har ett rullande "H" följt av 0502. Powerknappen har ingen funktion dvs den stänger inte av matningen utan lampan lyser grönt. Markören står på "Function"

Den var i Boosterläge när det hände.

En kontrollfråga; för att ställa tillbaka till "Command Station" är det väl följande knapptryckningar som gäller: PROG>SWITCH>2>t>EXIT ?

mvh
Robert
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

LarsErikArnkværn
Inlägg: 43
Blev medlem: 2012-05-09, 14:56
Ort: Brumunddal N
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#2 Inlägg av LarsErikArnkværn » 2014-09-23, 21:08

RobertKlarén skrev:Hej

Min Zephyr slutade att fungera under Timmeledagarna. Jag har ett rullande "H" följt av 0502. Powerknappen har ingen funktion dvs den stänger inte av matningen utan lampan lyser grönt. Markören står på "Function"

Den var i Boosterläge när det hände.

En kontrollfråga; för att ställa tillbaka till "Command Station" är det väl följande knapptryckningar som gäller: PROG>SWITCH>2>t>EXIT ?

mvh
Robert

Side 47 her http://www.digitrax.com/static/apps/pro ... l_2012.pdf

Hilsen Norway W Yard

Användarvisningsbild
MickeC
Inlägg: 1874
Blev medlem: 2012-05-09, 02:13
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#3 Inlägg av MickeC » 2014-09-23, 21:36

Enligt manualen betyder rullande H att det är överspänning på ingången.

Frågan är vad 0502 betyder?
//Micke C - Mikael Carlsson
VMJF - FREMO
Hökerum som N-RE
Crawford Valley i americaN

Användarvisningsbild
LLJ
Inlägg: 3868
Blev medlem: 2012-05-08, 10:27

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#4 Inlägg av LLJ » 2014-09-23, 23:36

Ta och mät spänning från matandet transformator. Zephyren vill ha max 15V AC.

/Lars

Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1206
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#5 Inlägg av RobertKlarén » 2014-09-24, 13:11

MickeC skrev:Enligt manualen betyder rullande H att det är överspänning på ingången.

Frågan är vad 0502 betyder?
0502 hade jag en gång som adress till min lilla 44-tonare och eftersom Zephyren fått fnatt så kanske den kallar upp denna siffra ur minnet :shock: Men vad vet jag.
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1206
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#6 Inlägg av RobertKlarén » 2014-09-24, 13:15

[quote="LarsErikArnkværn

Side 47 her http://www.digitrax.com/static/apps/pro ... l_2012.pdf

Hilsen Norway W Yard[/quote]

Jag har läst manualen men vill gärna ha bekräftelse eller korrigering på mitt antagande. Manualen är skriven av nörds för nörds och inte vanligt folk som jag.
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

Användarvisningsbild
daniel
Inlägg: 3094
Blev medlem: 2012-05-08, 10:15

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#7 Inlägg av daniel » 2014-09-24, 15:01

H0502 borde vara ett felmeddelande. Gå på Micke och Lars antagande att det är överspänning på ingången och kontrollmät. Vilken spänning har du och är det likström eller växelström?

Vad har du för transformator?

Med vänlig hälsning
Daniel

Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1206
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#8 Inlägg av RobertKlarén » 2014-09-24, 15:59

daniel skrev:H0502 borde vara ett felmeddelande. Gå på Micke och Lars antagande att det är överspänning på ingången och kontrollmät. Vilken spänning har du och är det likström eller växelström?

Vad har du för transformator?

Med vänlig hälsning
Daniel
Hej Daniel

Jag har Digitrax orginaltrafo. Jag mäter när jag kommer hem och rapporterar.

//Robert
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

Användarvisningsbild
RobertKlarén
Inlägg: 1206
Blev medlem: 2012-05-09, 02:04
Ort: Habo
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#9 Inlägg av RobertKlarén » 2014-09-24, 16:48

13,8V likspänning på inkommande kontakt (från trafo)
Just do it / Robert

Medlem i http://ModulSyd.se
Medlem i http://www.fremo-net.eu/3.html
Bygger AmericaN (Väldigt mycket faktiskt
Bygger N-RE (men väldigt lite)
Bygger US-H0 (Har i alla fall lite material hemma)

Användarvisningsbild
MickeC
Inlägg: 1874
Blev medlem: 2012-05-09, 02:13
Kontakt:

Re: Fel på Zephyr efter TM14

#10 Inlägg av MickeC » 2014-09-24, 18:38

Jag skulle föreslå Reset till Fabriksvärden som första steg...

Fabriksvärden

Som nästa steg skulle jag nog vilja mäta lite själv innan jag föreslår något....

Sen en kuggfråga, hur gammal, finns det garanti kvar?
//Micke C - Mikael Carlsson
VMJF - FREMO
Hökerum som N-RE
Crawford Valley i americaN

Skriv svar

Återgå till "El, elektronik och programvara"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst