Corleone

Moduler byggda efter Fremo americaN-standarden
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
daniel
Inlägg: 3013
Blev medlem: 2012-05-08, 10:15

Corleone

#1 Inlägg av daniel » 2018-08-05, 14:42

Jag ska försöka skriva lite mer om mina americaN-moduler så här kommer en samlingstråd för Corleone-komplexet.

Min första americaN-modul Dalton Junction visade sig bli lite för stor att transportera samt hantera vid uppsättning av banan. Jag bestämde mig därför att bygga en ersättare, Jessie Junction, samt till denna en överlämningsbangård Corleone Yard. Och till det kommer ett industriområde med bl a Bellmont Gardens.

Jessie Junction är en korsning mellan två amerikanska tågbolag, vilket var vanligt i staterna. Respektive bolag ägde sin räls och sina bangårdar. För att kunna skicka vagnar mellan bolagen placerade de båda bolagen var sin överlämningsbangård i anslutning till Jessie Junction. Corleone är den ena och nere i högra hörnet placeras en annan bangård, antingen en komplett bangård som PineHill eller bara ett par dubbelspårsmoduler som avslutas med en 2>1-modul.

Modulen närmast till vänster om Corleone och som för övrigt ingår i Corleone, har uppställning av caboose och växellok. Caboose-spåret är det spår som nås från båda sidor medan de två yttre spåren är avsedda för lok.

Modulen efter caboose-modulen har dels växlar som gör att tåg från vänster kan köra in på valfritt spår på Corleone, dels en förgrening till ett industriområde som på bilden utgörs av fyra kurvor och Belmont Gardens. AmericaN-gruppen har lite fler industrimoduler så industriområdet kan varieras från träff till träff.

Jessie Junction och Corleone är konstruerade så att man kan växla på Corleone, växla vagnar mellan överlämningsbangårdarna och växla vagnar till industriområdet utan att behöva störa "main", alltså huvudspåren genom Jessie Junction. Klicka på bilden så syns det lite tydligare. Om någon undrar över storleken på modulkomplexet så är rakspåret från vänster till höger genom Corleone och Jessie Junction 9 meter långt.
Bilagor
Corleone_yard_2.png
Ordförande i ModulSyd

Användarvisningsbild
daniel
Inlägg: 3013
Blev medlem: 2012-05-08, 10:15

Re: Corleone

#2 Inlägg av daniel » 2018-08-05, 14:51

Till Corleone kommer några industrimoduler, bl a två industrier i kurva. Jefferson Park och Logan Square. På dessa har jag börjat använda tieplates som Möllehem säljer. De tieplates jag använder är 1 mm tjocka och jag har limmat dem i modulen med epoxilim.
Bilagor
modul.jpg
modul.jpg (167.29 KiB) Visad 755 gånger
modul2.jpg
modul2.jpg (129.83 KiB) Visad 755 gånger
Ordförande i ModulSyd

Skriv svar

Återgå till "americaN - moduler"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster